El mes de juny es torna a equilibrar el número de persones ateses amb permís de treball i sense
Durant el mes de juny s’han ates més persones en sessions individuals d’acollida (20) que en sessions grupals (10), el que confirma la tendència del més passat. De les persones ateses en primera acollida, 16 tenien el passaport com a única documentació mentre que 14 comptaven amb el NIE o el DNI. És a dir, que el número de persones amb i sense perís de treball s’ha equilibrat, ja que durant els darrers mesos estàvem atenent més persones amb permís de treball.
Continua la davallada en el número de persones ateses a l’acollida, el mes de juny es van atendre 30 persones, 8 menys que durant el mes de maig. El context de pandèmia i la reducció dràstica en els moviments migratoris internacionals tenen molt a veure en la reducció de les acollides, ja que, històricament, gairebé el 80% de les persones que atenem a Integramenet són nouvingudes.
El que ha variat respecte el mes passat és la proporció de dones ateses, que normalment està al voltant del 80% i el mes de juny s’ha reduït aquesta proporció al 63%: hem atès 19 dones i 11 homes. Com és habitual, la demanda que més hem recollit en l’acollida a estat la recerca de feina. 22 de les persones ateses en primera acollida han estat derivades al servei d’ocupació de l’entitat, 2 han rebut acompanyament social a altres serveis i 6 estan pendents de valoració.
Servei d’ocupació
El mes de juny hi ha hagut 37 noves incorporacions al servei d’ocupació, algunes derivades de l’acollida d’aquest mes o del mes anterior. Tant les noves incorporacions com les persones ja inscrites, han rebut orientació i formació amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat en el marc del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” i del programa formatiu en serveis d’atenció domiciliària (SAD) d’Integramenet.
Al juny, les orientadores laborals han fet 61 atencions individuals (25 primeres entrevistes del pla de treball, 18 entrevistes de seguiment i 18 entrevistes a famílies amb necessitats de SAD. El darrer mes 6 persones en situació de risc social ha aconseguit trobar feina amb el suport i la orientació de la Fundació Integramenet, tot i que s’han arribat a gestionar 10 ofertes.
A més, 24 persones han participat en el mòdul bàsic, que inclou formació sobre legislació laboral, objectiu laboral, balanç de competències i l’anàlisi DAFO, i 13 persones han assistit a la sessions per elaborar el propi pla de treball de recerca de feina que inclou l’elaboració del currículum, la marca personal i el treball i reforç de competències transversals.
Espai Connecta’t
Durant el mes de juny, un total de 40 persones han estat ateses en aquest espai de dinamització TIC i de lluita contra la bretxa digital. La majoria d’atencions han estat relacionades amb la millora competencial i la recerca de feina. Mitjançant l’espai Connecta’t també s’han produït dues inserció laboral.
18 persones han rebut suport per a crear el seu currículum, la carta de presentació o un anunci com a demandants de feina; 12 persones han assistit als tallers de Gmail i La Meva Salut; 10 persones han necessitat ajuda per a realitzar un tràmit o per posar-se en contacte amb alguna administració: certificat digital, cita prèvia, Número de Afiliació a la Seguretat Social (NASS), etc. A més, 5 persones han fet el curs d’informàtica bàsica (8 sessions de 2 hores).
Consulta tots es indicadors de l’espai Connectat del mes de juny.
L’espai Connecta’t és una prova pilot dins del projecte “Pla de Xoc contra la bretxa digital” de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del projecte és encarar la lluita contra la bretxa digital i alhora, un espai de socialització i millora de l’ocupabilitat dels veïns i les veïnes del nostre barri.