Més d’una inserció laboral a la setmana durant el mes de febrer

El mes de febrer han passat pel servei d’acollida d’integramenet un total de 82 persones (59 dones i 23 homes) en situació de risc social, majoritàriament, cercant suport i orientació en la recerca de feina. Hem realitzat 35 accions d’acollida individual i 47 persones han assistit a les sessions d’acollida grupal. Les xifres de persones amb permís de treball (DNI o NIE) i les que no en tenen segueixen equilibrant-se com en mesos anteriors. Hem atès 48  persones amb el passaport com a única documentació i 34 que tenien el DNI o el NIE.

Des del servei d’acollida,  50 persones han estat derivades al servei d’ocupació de l’entitat i una persona ha passat directament al servei Connecta’t.  En tots els serveis d’atenció a les persones, seguim notant el context de pandèmia i mirem d’adaptar-nos en tot moment a les indicacions del PROCICAT.

Servei d’ocupació

Aquest mes hi ha hagut 44 noves incorporacions al servei d’ocupació.  Tant les noves incorporacions com les persones ja inscrites, han rebut orientació i formació amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat en el marc del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” i del programa formatiu en serveis d’atenció domiciliària (SAD) d’Integramenet.

En total, les orientadores laborals han fet 78 atencions individuals (27 primeres entrevistes, 38 entrevistes de seguiment i 13 entrevistes a famílies amb necessitats de SAD.  El mes de febrer 5 persones en situació de risc social han aconseguit trobar feina amb el suport i la orientació de la Fundació Integramenet, el que suposa més d’una inserció laboral per setmana.

S’han realitzat 9 accions formatives en les que han participat 22 persones. La formació inclou les diferent sessions del mòdul bàsic com les càpsules en matèria de legislació laboral, objectiu laboral, balanç de competències i l’anàlisi DAFO. En aquest mes també ha tingut lloc la 3a sessió del mòdul bàsic en la qual cada persona elabora el seu propi pla de treball.

Espai Connecta’t

El mes de gener un total de 62 (54 dones i 8 homes) persones han estat ateses en aquest espai de dinamització TIC i de lluita contra la bretxa digital. La  majoria d’atencions han estat relacionades amb la millora competencial i la recerca de feina. S’han dedicat 33 hores de formació a la recerca de feina per internet, repartides entre: tallers grupals de 4 dies i 8 hores de durada en total i el suport individual per a persones amb poques o nul·les competències TIC i/o de lectoescriptura. 16 persones han realitzat el curs d’informàtica bàsica distribuït en 8 sessions de 2 hores. 19 persones han necessitat ajuda assistida per a crear el CV, la carta de presentació o un anunci com a demandants de treball. I 9 persones han necessitat suport per a realitzar un tràmit o per a posar-se en contacte amb alguna administració: renda garantida, vol humanitari, certificat digital, cita prèvia, NASS (s’aconsegueix el Núm. després d’instal·lar el certificat digital i aconsegueix un treball). Es pot consultar l’informe sencer en aquest enllaç.

L’espai Connecta’t és una prova pilot dins del projecte “Pla de Xoc contra la bretxa digital” de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del projecte és encarar la lluita contra la bretxa digital i alhora, un espai de socialització i millora de l’ocupabilitat dels veïns i les veïnes del nostre barri.