66 persones ateses en primera acollida el mes de gener
Durant el mes de gener hem atès un total de 66 persones en primera acollida (50 dones i 16 homes). En total hem realitzat 29 accions d’acollida individual i 37 persones han assistit a les sessions d’acollida grupal. Aquest mes hem observat la consolidació d’una tendència que ja es donava els darrers mesos de 2020, i es que s’estan equilibrant les xifres de la gent amb permís de treball i les que no en tenen. Hem atès 36 persones amb el passaport com a única documentació i 30 que tenien el DNI o el NIE, és a dir, amb permís de treball.
Com sempre, la principal demanda que hem recollit ha estat el suport i la orientació en la recerca de feina. 50 persones han estat derivades al servei d’ocupació de l’entitat des del servei d’acollida. En quant a l’atenció a les persones, en tots els serveis, seguim notant el context de pandèmia i mirem d’adaptar-nos en tot moment a les indicacions del PROCICAT.
5 insercions laborals el primer mes de l’any
De les 66 persones ateses en primera acollida, 50 han estat derivades al servei d’ocupació de l’entitat. En el qual han rebut orientació i formació amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat en el marc del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” i del programa formatiu en serveis d’atenció domiciliària (SAD) d’Integramenet.
En total, les orientadores laborals han fet 62 atencions individuals (21 primeres entrevistes, 33 entrevistes de seguiment i 8 entrevistes a famílies amb necessitats de SAD.
Les accions formatives del mes de gener s’han composat de les dues primeres sessions del mòdul bàsic del servei d’ocupació que inclou formació en matèria de legislació laboral, objectiu laboral, balanç de competències i l’anàlisi DAFO. En aquest mes també ha tingut lloc la 3a sessió del mòdul bàsic en la qual cada persona elabora el seu propi pla de treball. Al gener moltes persones també han participat en les formacions del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” . En total hi ha hagut 75 participacions de persones vinculades al Servei d’Ocupació de l’entitat.
El mes de gener 5 persones en situació de risc social han aconseguit trobar feina amb el suport i la orientació de la Fundació Integramenet.
Espai Connecta’t
El mes de gener un total de 42 persones (40 dones i 2 homes) han passat per aquest espai de dinamització TIC i de lluita contra la bretxa digital. La majoria d’atencions han estat relacionades amb la millora competencial i la recerca de feina. S’han dedicat 28 hores de formació (2 cursos de 14 hores) en informàtica bàsica amb un total de 14 alumnes (totes dones). 15 persones han necessitat ajuda per crear el seu CV i carta de presentació. Hi ha hagut 20 hores dedicades a la recerca de feina per internet: (inscripcions a ofertes de treball i a portals de treball, fer autocandidatures o aprendre les funcions principals del Gmail, entre d’altres. Podeu consultar l’informe sencer aquest enllaç.
L’espai Connecta’t és una prova pilot dins del projecte “Pla de Xoc contra la bretxa digital” de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del projecte és encarar la lluita contra la bretxa digital i alhora, un espai de socialització i millora de l’ocupabilitat dels veïns i les veïnes del nostre barri.