Últim podcast de l’any de la Fundació Integramenet, “Sense cita prèvia”, ja disponible

Fundació Integramenet presenta l’últim capítol de l’any del nostre podcast “Sense cita prèvia”. En aquest programa, repasem la recent activitat de l’entitat, presentem la darrera part de l’entrevista a la nostra usuària, Maria, i t’expliquem com hem celebrat el Nadal. No t’ho perdis! Accedeix aquí!

Sabies que Integramenet és un Punt autoritzat per l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (FPCAT)?

La informació i orientació del servei d’Acreditació forma part de la nostra carta de serveis, que oferim a les persones usuàries com a resposta i complement a les seves necessitats.

Fundació Integramenet participa en la Xarxa del Sistema FPCAT com a punt d’informació i orientació del servei d’Acreditació de competències professionals.

La informació i orientació del servei d’Acreditació de competències professionals ofereix, a les persones que ho sol·licitin, suport sobre:

  • Les fases del procediment
  • La seva admissió
  • Els seus drets i compromisos
  • Les acreditacions oficials que poden obtenir i els seus efectes

Aquesta informació i orientació és clau per tal que les persones usuàries puguin prendre decisions de manera fonamentada sobre la seva participació en el servei.

L’acreditació de les competències professionals és l’oportunitat d’aconseguir una certificació oficial mitjançant la demostració d’allò que la persona usuària és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment. La persona usuària ha de participar en un seguit d’entrevistes, que preferentment són virtuals, en les quals ha de demostrar competències professionals del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i que constitueixen part d’un certificat de professionalitat o títol professional. En acabar el procediment, si la persona demostra que ha adquirit les unitats de competència, obté una certificació oficial que li permet, posteriorment, convalidar o completar la formació d’un Certificat de professionalitat o d’un Títol de Formació Professional. Actualment, aquest és un servei permanent en el qual la ciutadania pot inscriure’s,  sense cap cost, els 365 dies de l’any.

Si necessites informació, no dubtis a contactar amb nosaltres al 934 668 408

Integramenet acull 82 persones el mes de novembre

El mes de novembre, hem atès un total de 82 persones en primera acollida.
De les 82 persones rebudes en acollida (63 dones i 19 homes), 71 tenien el passaport com a única documentació mentre que 9 comptaven amb el NIE i 2 el DNI. Els països d’origen majoritaris d’aquestes persones han estat, un cop més, Colòmbia i Hondures.
La demanda més habitual en l’acollida a estat la recerca de feina. 69 de les persones de les que han estat ateses en primera acollida han estat derivades al servei d’ocupació de l’entitat.

Servei d’ocupació
El mes de novembre, el servei d’ocupació ha atès 67 persones: 28 noves al servei i 39 en seguiment. Un total 55 dones i 12 homes. 9 persones amb DNI, 25 amb NIE i 33 amb passaport. Pel que fa a les edats, el 50,7% d’elles tenen entre 45 i 65 anys.
Tant les noves incorporacions com les persones ja inscrites, han rebut orientació i formació amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat en el marc del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” i del programa formatiu en serveis d’atenció domiciliària (SAD) d’Integramenet.
Les orientadores laborals han ofert 20 hores d’accions formatives en el servei d’atenció domiciliària (SAD), competències transversals, elaboració i millora del cv, marca personal, mercat laboral i contractació justa, entre d’altres.
S’han produit 13 insercions laborals.
Accedeix aquí als Indicadors del Servei d’Ocupació de novembre de 2022.
Intermediació
A més del nostres serveis d’acollida, acompanyament i capacitació, hem portat a terme 23 entrevistes presencials amb famílies amb necessitats de serveis d’atenció domiciliària SAD. Hem gestionat 12 ofertes, la majoria per serveis d’atenció domiciliària, i també per neteja i seguiments telefònics i per correu.
Accedeix aquí als Indicadors d’ Intermediació de novembre de 2022.

La trobada anual dels Enginyers voluntaris, a Integramenet

Fundació Integramenet ha tingut el plaer d’acollir a les seves instal.lacions la trobada anual dels Enginyers Voluntaris, el passat 29 de novembre. Van celebrar una jornada sobre el projecte de Transformació Digital al sector social. Va ser un espai per compartir les experiències viscudes tant des del punt de vista dels voluntaris, com des de la visió de les entitats que hi participen.

Compartim un resum de la jornada:

Eduard Martín, degà del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, va destacar que “més enllà de les tecnologies hi ha persones. La transformació digital ha de servir per posar a la persona en el centre”. I és que, com va assenyalar Adrià Cuenca, coordinador m4Social Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, “el 62% de les entitats socials tenen un grau de maduresa digital intermedi”.

Neus Calleja, gerent de Fundació Integramenet, va explicar l’espai connecta’t, una prova pilot de lluita contra la bretxa digital. “Aquesta iniciativa va ajudar a la millora de l’ocupabilitat, connectivitat i competències digitals de moltes persones, del que el 80% eren dones”, va afegir.

L’enginyer voluntari Jordi Ruppmann, expert en Direcció de Transformació Digital i president del Grup de Treball de Transformació Digital dels Enginyers Industrials de Catalunya, va explicar la diferència entre els conceptes: digitar, digitalitzar i la transformació digital. “El procés de Transformació Digital és una marató però és un procés que s’ha de fer sí o sí”, va afirmar contundent. 

Estanislau Sunyer, coordinador del Projecte Transformació Digital i enginyer voluntari, va donar les dades: “més de 27 enginyeres i enginyers s’han interessat en el projecte, 19 han participat i cal destacar que el 80% dels voluntaris són professionals en actiu”.

La taula rodona va comptar amb Mercè Sanz, experta en Supply Chain Management i TD i enginyera voluntària, Rosaura Serentill, directora de Banc de Recursos, David Argilés, consultor de Logística i Cadena de subministrament i enginyer voluntari, i Miguel Guilarte, exresponsable de comunicació de Fundació Integramenet.

Miguel Guilarte, exresponsable de comunicació de Fundació Integramenet i David Argilés, consultor de Logística i Cadena de subministrament i enginyer voluntari

Enginyers Voluntaris el conformen membres del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, d’Enginyers Industrials de Catalunya, d’Enginyeria Informàtica de Catalunya i de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

Dia Internacional del Voluntariat: GRÀCIES!

Estimades i estimats:

De vegades, donar les gràcies sap poc a poc quan es tracta de reconèixer la tasca desinteressada d’aquells que, de manera anònima, ens heu brindat i ens brindeu el vostre suport incondicional per dur a terme molts dels nostres projectes a Integramenet. Per això, sentim la necessitat d’expressar quant valorem la vostra incansable dedicació, esforç, temps i les contagioses ganes amb què ens animeu a seguir endavant amb la nostra causa.

Ja són 20 anys des que vam emprendre aquesta travessia. De fet, els inicis de la nostra entitat són resultat de la unió de persones voluntàries.

Totes i cadascuna de les persones de l’equip de voluntariat que heu passat per la Fundació Integramenet heu  acceptat el desafiament sense titubejar,  heu assumit el compromís amb serietat i heu format un equip de suport que no deixa de sorprendre’ns. Treballeu llargues hores resolent situacions inesperades abans que esdevinguin en problemes, fent propostes de millora, fent créixer l’entitat en professionalitat i humanitat.

No hi ha paraules per agraïr tanta entrega, i per això és que “Gràcies” sap a poc. No us imagineu com n’és de reconfortant sentir-vos a prop nostre, unint forces per forjar un futur més prometedor per a tantes persones que passen per Integramenet.

Voluntàries, voluntaris: Sou la peça clau per assolir la missió Institucional. Moltes fundacions disposen d’un capital monetari fundacional. El capital primordial de la Fundació Integramenet ha estat sempre el capital humà del conjunt de persones voluntàries que han format part de l’entitat.

Gràcies de tot cor.

Feliç Dia Internacional del Voluntariat!!!

Així va ser la nostra celebració dels 20 Anys d’Integramenet

Dimarts 22 de novembre, vam celebrar el 20è aniversari d’Integramenet al Teatre Sagarra.
20 anys en què hem estat presents en la vida de moltes persones de Santa Coloma de Gramenet i havíem de celebrar-ho.
Amb els nostres humils recursos i amb el suport i col·laboració de persones, institucions i entitats, vam poder passar una vetllada plena d’emocions.
A tots i totes: MOLTES GRÀCIES!!

El nostre més important valor: les persones

Vam iniciar la celebració amb unes paraules de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, la Sra. Núria Parlon, en les quals es recordava la seva vinculació amb la Fundació en els seus inicis. Uns records que, per a moltes persones, van ser una gran sorpresa.
A continuació, el Gabriel Torija, president del patronat d’Integramenet, va posar en valor la gran labor que es realitza cada dia a la Fundació i va donar pas a un vídeo commemoratiu amb imatges d’usuàries, professionals i persones voluntàries participant en els nombrosos esdeveniments i activitats que s’han anat realitzant al llarg d’aquests anys.
Tot seguit es va donar pas a la Neus Calleja, gerent d’Integramenet, tan humana i propera com ho és en el seu dia a dia, perquè, tal com ella mateixa va dir, “Integramenet m’ ha robat el cor”.
Com a responsable del voluntariat, va donar pas a la primera taula en la qual persones com el Sergio Leal, la Leonor Murcia, L’Arturo València, la Heidy Quiroz i la Vanessa Gimenez, ens van explicar els seus inicis, el seu rol com a voluntaris i usuaris i com veuen la fundació en un futur. No podríem estar d’aniversari sense la feina d’aquestes persones 😊.
I com volíem comptar amb el testimoniatge d’altres usuàries que no van poder venir a l’acte, es van projectar per vídeo alguns dels missatges que van voler transmetre a l’audiència.

La presentadora, Esther Romero, amb usuàries i voluntariat

Agustí Viñas

No podia faltar la presència d’uns dels fundadors i promotor de la nostra entitat i, igual que la resta de participants, va voler recalcar la gran feina que es realitza diàriament, l’impacte positiu que té en les persones de la ciutat i el paper de les entitats col·laboradores.
Ens quedem amb la frase que ens va fer reflexionar a tots:
“Ningú és tan ric que no pugui rebre ni ningú és tan pobre que no pugui donar”.

El nostre estimat Agustí Viñas, un dels Fundadors d’Integramenet

I, si parlem de fundadors, no podien faltar les paraules de l’Eulàlia Aisáin, també fundadora de l’entitat. Quants records i a quanta gent vam treure un somriure quan van escoltar i van veure el seu missatge projectat!
Com dèiem, a la taula rodona d’entitats col·laboradores es va parlar sobre el paper clau de les entitats i institucions que ens ajuden econòmicament per a poder materialitzar tantes idees. Van ser presents per a debatre sobre el rol de la fundació, la necessitat i el futur d’entitats com la nostra, la Sra. Eunice Romero Rivera, Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Marc Simón Martínez, Sotsdirector General de Fundació “La Caixa”, el Sr. Josep Antoni Caubet Busquet, de la Comissió Social de Fundació Privada Llegat Roca i Pi i la Sra. Ana Iglesias Baciana, presidenta de Fundació Maite Iglesias Baciana.

Col.laboradors i entitats: el seu suport és fonamental per seguir treballant

La gran cloenda


Finalment, i no menys important, vam gaudir de l’actuació del músic i compositor Joan Dausà, a qui volem agrair especialment la seva participació, professionalitat i simpatia.
Sis cançons molt emotives, donant peu a la reflexió i a la positivitat.

Un plaer gaudir de la música del compositor i cantant, Joan Dausà

Ens deixem a algú més?


Clar que sí! Però ho volíem dir ara.
Tot aquest recorregut de persones i repàs multimèdia no hauria estat possible sense la nostra estimada Esther Romero, periodista i conductora de l’acte, qui va fer fàcil el que era difícil.
El seu rigor, la seva manera de connectar i expressar les nostres idees ens va ajudar a transmetre la realitat que viu la Fundació i la de totes les persones que han passat i passen per ella.

L’Esther Romero va conduïr l’esdeveniment amb la seva professionalitat habitual. Gràcies!

Per vint anys més al vostre costat.
Gràcies.
L’Equip d’Integramenet.

Vídeo: Salutació de Ma Neus Calleja, gerent d’Integramenet i Gabriel Torija, president del Patronat

EN CASTELLÀ:

Así fue nuestra celebración del 20 Aniversario de Fundació Integramenet

El martes 22 de noviembre celebramos el 20 aniversario de Integramenet en el Teatre Segarra.
20 años en los que hemos estado presentes en la vida de muchas personas de Santa Coloma de Gramenet y teníamos que celebrarlo.
Con nuestros humildes recursos y con el apoyo y colaboración de personas, instituciones y entidades, pudimos pasar una velada llena de emociones.
A todos y todas: MUCHAS GRACIAS.

Nuestro mayor valor: Las personas

Iniciamos la celebración con unas palabras de la alcaldesa de Santa Coloma de Gramenet, Sra. Núria Parlon, en las que recordó su vinculación con la Fundación en sus inicios. Unos recuerdos que para muchas personas fueron una gran sorpresa.
A continuación, Gabriel Torija, presidente del patronato, puso en valor la gran labor que se realiza cada día en la fundación y dio paso a un video conmemorativo, con imágenes de usuarias, profesionales y personas voluntarias participando en los numerosos eventos y actividades que se han ido realizando a lo largo de estos años.
Continuó Neus Calleja, gerente de Integramenet, tan humana y cercana como lo es en su día a día, porque, tal y como ella misma dijo, “Integramenet le ha robado el corazón”.
Como responsable del voluntariado, dio paso a la primera tabla en la que personas como Sergio Leal, Leonor Murcia, Arturo Valencia, Heidy Quiroz y Vanessa Giménez, nos explicaron sus inicios, su rol como voluntarios y voluntarias y cómo ven la fundación en un futuro.
No podríamos estar de aniversario sin todas estas personas.
Y como queríamos contar con el testimonio de otras usuarias que no pudieron asistir al acto, se proyectaron algunos de los mensajes que quisieron transmitir a la audiencia.

Agustí Viñas

No podía faltar la presencia de unos de los fundadores y promotor de nuestra entidad que, igual que el resto de participantes, quiso recalcar el gran trabajo que se realiza a diario, el impacto positivo que tiene en las personas de la ciudad y el papel de las entidades colaboradoras.
Nos quedamos con la frase que nos hizo reflexionar a todos: “Nadie es tan rico que no pueda recibir, ni es tan pobre que no pueda donar”.
Y, si hablamos de fundadores, no podían faltar las palabras de Eulalia Aisáin, también fundadora. Cuántos recuerdos y a cuánta gente provocamos una sonrisa cuando escucharon y vieron proyectado su mensaje.

Entidades colaboradoras

Y, como decíamos, se expuso el papel clave de las entidades e instituciones que colaboran económicamente para poder materializar tantas ideas. Estuvieron presentes para debatir sobre el rol de la fundación, la necesidad i el futuro de entidades como la nuestra, la Sra. Eunice Romero Rivera, Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Marc Simón Martínez, Subdirector General de Fundación “La Caixa”; el Sr. Josep Antoni Caubet Busquet, de la Comisión Social de Fundació Privada Llegat Roca i Pi, i la Sra. Ana Iglesias Baciana, Presidenta de Fundación Maite Iglesias Baciana.

El gran final


Por último, aunque no menos importante, contamos con la actuación del músico y compositor Joan Dausà, a quien queremos agradecer especialmente su participación, su profesionalidad y su simpatía. Cerramos la celebración con 6 canciones muy emotivas, dando pie a la reflexión y a la positividad.

¿Nos dejamos a alguien más?

¡Claro que sí! Pero lo queríamos decir ahora.
Todo este recorrido de personas y repaso multimedia no habría sido posible sin nuestra querida Esther Romero, periodista y conductora del acto, quien hizo fácil lo difícil.
Su rigor, su manera de conectar y expresar nuestras ideas nos ayudó a transmitir la realidad que vive la Fundación y la de todas las personas que han pasado y pasan por ella.
Por 20 años más a vuestro lado.
Gracias.
El Equipo de Integramenet.