El mes d’abril arriben menys persones a l’acollida però el servei d’ocupació segueix al mateix ritme

El mes d’abril hi ha hagut una important davallada en el número de persones ateses al servei d’acollida, en total s’han atès 39 persones (gairebé la meitat de les ateses el mes passat, que van ser 72). Aquest descens és pot entendre com un efecte del context internacional de pandèmia que estem patint, ja que des de fa més d’un any gairebé no hi ha mobilitat internacional.

Del total de les persones ateses en primera acollida, 18 tenien el passaport com a única documentació mentre que 16 comptaven amb el NIE i 5 amb el DNI. És a dir, un total de 21 persones amb permís de treball i 18 sense, el que confirma la tendència que estem veient els darrers mesos.

Si fem la divisió per sexes, observem que hi ha una tendència invariable, seguim atenent moltes més dones (31) que homes (8), que han passat per 18 acollides grupals i 21 individuals. I la demanda que més hem recollit en l’acollida a estat la recerca de feina, gairebé la totalitat de les persones ateses a l’acollida (37) han estat derivades al servei d’ocupació de l’entitat.

Servei d’ocupació

El mes d’abril hi ha hagut 37 noves incorporacions al servei d’ocupació, totes derivades d’acollida. Tant les noves incorporacions com les persones ja inscrites, han rebut orientació i formació amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat en el marc del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” i del programa formatiu en serveis d’atenció domiciliària (SAD) d’Integramenet.

En total, les orientadores laborals han fet 53 atencions individuals (25 primeres entrevistes del pla de treball, 20 entrevistes de seguiment i 8 entrevistes a famílies amb necessitats de SAD. El darrer mes 1 persona en situació de risc social han aconseguit trobar feina amb el suport i la orientació de la Fundació Integramenet. A més, 26 persones han participat en el mòdul bàsic, que inclou formació sobre legislació laboral, objectiu laboral, balanç de competències i l’anàlisi DAFO, i 9 persones han assistit a la sessió per elaborar el propi pla de treball de recerca de feina.

Espai Connecta’t

Durant el mes d’abril un total de 56 persones (50 dones i 6 homes) han estat ateses en aquest espai de dinamització TIC i de lluita contra la bretxa digital. La  majoria d’atencions han estat relacionades amb la millora competencial i la recerca de feina. S’han dedicat 39 hores a la recerca de feina per internet.

Durant aquest mes 6 persones han realitzat el curs d’informàtica bàsica (8 sessions de 2 hores) i 9 persones han rebut suport per realitzar un tràmit o per posar-se en contacte amb alguna administració (certificat digital, cita prèvia, número d ‘afiliació a la Seguretat Social).

Consulta tots es indicadors de l’espai Connectat del mes d’abril.

L’espai Connecta’t és una prova pilot dins del projecte “Pla de Xoc contra la bretxa digital” de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del projecte és encarar la lluita contra la bretxa digital i alhora, un espai de socialització i millora de l’ocupabilitat dels veïns i les veïnes del nostre barri.