Assistim a la Presentació del projecte “Estudi-mapeig sobre la situació del padró a l’AMB”

Es tracta d’una proposta de protocol d’empadronament pels municipis de l’AMB en base a la investigació realitzada als municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

Aquest projecte ha estat portat a terme per la Fundació Ficat i la Coordinadora Obrim Fronteres. És un estudi-mapeig dels protocols i procediments dels 4 municipis de la referència.

L’estudi s’ha centrat en els supòsits on ja des de la campanya #PadroXTotes s’havien detectat més dificultats: persones rellogades sense autorització del titular de l’habitatge, situacions d’infravivenda, ocupació i persones sense sostre. Col.lectius que cada vegada són més nombrosos degut a l’augment de l’exclusió residencial que afecta a tot Catalunya, però sobretot en els gran municipis de l’AMB.

“La intenció de l’estudi ha estat la de ser el més propositiu possible i per això hi hagut reunions amb les entitats i col.lectius que acompanyen a les persones en l’accés al padró; els síndics local i els responsables dels Ajuntaments”, comenten des de l’organització.

L’acte, celebrat a la Fundació Ficat, ha comptat amb la presència de les organitzadores de l’Estudi, de representants síndics i d’entitats de les zones d’influència.

Ma Neus Calleja, gerent d’Integramenet, a Onda Cero: “Detectem necessitats, escoltem i acompanyem a tothom qui entra per la porta”

La gerent d’Integramenet, Neus Calleja, ha estat entrevistada al programa “La Ciutat”, de Miriam Franch. La Neus ha explicat la feina de l’entitat, les necessitats detectades al territori, el origens d’Integramenet i la trajectòria viscuda. Podeu seguir l’entrevista, online, aquí (minut 40:19 a 48:15).

La Generalitat de Catalunya publica una guia LGTBIQ+ dirigida a residències de gent gran

La Generalitat ha publicat aquest dijous una guia amb pautes perquè les residències, centres de dies i altres infraestructures per a gent gran respectin les persones LGTBI+ i aquestes no es vegin obligades a tornar a amagar la seva identitat quan hi ingressen per por de ser jutjades i sentir-se més soles. Veure la notícia sencera, aquí.

Activitat a Integramenet: Un inici d’any trepidant

L’any 2023 ha començat amb un desplegament d’activitats adreçades a respondre de la millor manera a les demandes de les nostres usuàries i usuaris.

70 persones han estat les persones ateses en primera acollida, 59 dones i 11 homes, seguint amb la tendència invariable de majoria femenina. Un total de 59 van presentar passaport com a única documentació, 7 portaven NIE i 4 DNI.

Els països d’origen d’aquestes persones han estat majoritàriament Hondures, Colòmbia i Perú. 64 persones han estat derivades al Servei d’Ocupació de l’entitat.

Servei d’Ocupació

El mes de gener s’han atès 56 persones al Servei d’Ocupació: 47 dones i 9 homes. 31 d’elles, en seguiment i 16  de noves al Servei. Tant les noves incorporacions com les persones ja inscrites, han rebut orientació i formació amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat en el marc del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” i del programa formatiu Integrajob i Integrasad (serveis d’atenció domiciliària d’Integramenet).

Pel que fa al itinerari Integrajob, les persones que han participat han rebut, entre d’altres, les següents capacitacions: mòdul bàsic (21 persones), competències transversals (17), elaboració i millora del cv (16), preparació d’entrevista (14), contractació justa (15), Igualtat de Gènere (15)… 

Pel que fa a la distribució per edats, més de la meitat de les persones derivades al servei tenien entre 30 i 45 anys.

S’han portat a terme 13 insercions laborals, en la seva majoria, en el Servei d’Atenció Domiciliària.

Accedeix aquí a tots els indicadors del Servei d’Ocupació.

Intermediació

A més del nostres serveis d’acollida, acompanyament i capacitació, hem portat a terme 22 entrevistes presencials amb famílies amb necessitats de serveis d’atenció domiciliària SAD. Hem gestionat 13 ofertes.

Com a novetat, el Servei d’Intermediació ha gestionat 7 ofertes procedents d’empreses, com Unicuida, dedicada a l’atenció domiciliària i amb la qual esperem consolidar aliances per a la creació de noves ofertes.

Accedeix aquí a tots els indicadors d’Intermediació.

Cepaim presenta “KËR”el “I Mapa Estatal sobre discriminación racial y/o étnica en el ámbito de la vivienda y asentamientos informales en España”

Des de la Fundació Integramenet volem fer-vos partíceps d’aquest estudi de Cepaim, un projecte que és el primer nivell amb resultats quantitatius i esdevé un mapa sobre la discriminació racial i étnica en l’ambit de l’habitatge i els assentaments informals a l’Estat Espanyol.

Pots veure’l aquí.

Assistim a la jornada “La importància de mesurar l’impacte social de les fundacions”

Hem tingut el plaer de gaudir d’una jornada sobre impacte social, organitzada per la Coordinadora Catalana de Fundacions al Palau Macaya.

L’acte ha estat conduit per la Sara Pérez, gerent de la Coordinadora Catalana de Fundacions. La jornada ha comptat amb la interessant ponència de la Lisa Hehenberger, Professora i Directora d’ESADE Center for Social Impact: “Què és i què no és impacte per a les fundacions més enllà de la rendició de comptes”, sobre la mesura de l’impacte per contribuir a satisfer els principis que defensen les fundacions.

L’acte ha comptat també amb una Taula rodona: ‘Com ho està fent el sector? Experiències, reptes i oportunitats en la mesura de l’impacte social’, amb Patricia Pólvora (cofundadora de i consultora SROI The Social Consulting Agency), Paola Jubert ( directora de la Fundació Jubert Figueras) i Sergio Rodríguez director de la Fundació Foment de l’Habitatge Social.

La jornada ens ha proporcionat claus sobre la importància d’estandaritzar metodologies que ens ajudin a mesurar els efectes positius que produeix la nostra activitat a la societat.